7 Mart 2017 Salı

KAYSERİ

 
   Kayseri, ismini Sezar'lardan alan köklü bir kent.

Nasıl gidilebilir?

1) Kayseri'ye Türkiye'nin birçok şehrinden uçuş seferleri var.
2) Türkiye'nin hemen hemen her yerinden otobüslerle Kayseri'ye ulaşım var.
3) Kayseri geniş ulaşım ağlarına sahip bir yer -> demiryolu ulaşımını kullanarak trenle gidilebilir.


Şehir Meydanı



  Şehirde dolaşırken Anadolu Selçukluları ve Osmanlıların izlerini mimari yapılarda görüyorsunuz.


   Büyük bir şehir meydanı var. Meydanın ortasında bronz Atatürk Heykeli, Saat Kulesi, bir yanında Kayseri Kalesi, diğer yanında Kapalı Çarşı, tarihi dokuya uygun yapılmış valilik binası, yer altı çarşısı, Hunat Hatun Cami, Ulu cami, Bürüngüz Cami'si hepsi bir meydanda toplanmış. Şehir meydanında bir de Tourist İnformation Office -Turist bilgilendirme ofisi- var. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir noktada.

Kayseri Kalesi



  Bugün hala sağlam olan Kale iki kısımdan oluşuyor. Dış sur ve burçlardan meydana gelen dış kale ve iç kale. Şehir içindeki kale ve surlar geniş bir alan kaplamakta. İç kale, hiçbir yönden dış kale ile bağı bulunmamakta. Kalenin içi restorasyon çalışması yapıldığı için kapalıydı, gezememiştik.

Saat Kulesi



  Günümüzde Cumhuriyet Meydanı'nın ortasında yer alan  Sultan II.Abdülhamit zamanında tüm büyük şehirlerde birer saat kulesi ve muvakkaithane yapılması emri ile 1906 yılında inşa edilmiş. Şehir meydanında çok hoş bir görüntüsü var. (Muvakkaithane : eskiden  camilerde, güneşin her mevsim izlenebildiği, saat ayarı için ayrılmış küçük oda)

Erciyes Dağı



  Şehir merkezine 25 km uzaklıktaki Erciyes; İç Anadolu bölgesinin birinci, Türkiye'nin beşinci büyük dağı unvanına sahip. Erciyes Dağı, kış turizmi bakımından yılın her döneminde önemini korumakta. Erciyes Dağı teleferik alanına yakın 3-4 otel var. Ayrıca dağda fazla kar olmamasına rağmen hava çok soğuktu.